קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
בניית אתרים לעורכי דין
בניית אתרים לעורכי דין

בניית אתרים לעורכי דין

עריכת דין היא מקצוע נפוץ. אולי מהנפוצים ביותר בישראל. מדובר במקצוע עם תחרות קשה, שמבוסס הרבה מאד על פרסום, נסיון עבר, והמלצות "מפה לאוזן".

היום, הפרסום האינטרנטי לעורכי דין מהווה כלי חזק ומשמעותי. משיחות שלי עם לקוחות ומניסיון עבר- למשרדי עורכי דין קטנים ובינוניים בגודלם שלא משקיעים בקידום אתרים ובפרסום, יש קושי אמיתי ומורגש בקבלת לקוחות חדשים.

במאמר הזה אסביר בדיוק איך נכון, כדאי והכי מומלץ לבנות אתר לעורכי דין. ולמה בכלל עושים את זה? (:

מעוניין בבניית אתר לעסק שלך? השאר פרטים

    • מינימום 2 תווים
    • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

    למה חשוב שיהיה לך אתר?

    נתונים מהשנים האחרונות מעידים על מגמת צמיחה ביחס עורכי דין מתוך האוכלוסייה הכללית. קצת מספרים: כ1 מתוך 128 אנשים הוא עורך דין בישראל. בכל שנה מוסמכים כ2000 עורכי דין. אפילו ביחס להייטק ולמגזרים אחרים, התנאים טובים ומפתים, עובדה שמובילה רבים לבחור במקצוע המכובד.

    הנתונים האלו חשובים כפליים משום שהם מעידים על היקף וקושי התחרות. שוק עריכת הדין היום הוא שוק ריכוזי וקשה, וידוע שישנם "חסמי כניסה" בלתי מבוטלים בכניסה למקצוע. עורכי דין ותיקים ומשרדים גדולים מושכים אליהם את הלקוחות הגדולים ועסקאות חדשות, ואף יכולים להציע תנאים אטרקטיביים מאד מבחינת שכר טרחה וזמני טיפול משום שהם נהנים מיתרון הגודל.

    עם זאת, לעורכי דין צעירים וותיקים יש מקום גם "מחוץ" לפירמות עורכי הדין הגדולות, ורבים בוחרים במסלול קריירה עצמאי על ידי פתיחת משרד וקבלת לקוחות.

    בכדי להצליח בשוק "צפוף" שכזה, החשיבות של קידום אתרים לעורכי דין עולה אפילו יותר. לא מדובר רק בכלי נחמד ומועיל שעוזר לשפר את המצב, אלא בכלי שהוא כמעט נחוץ.

    לפי סקר אמריקאי שבוצע, 86% מהאנשים שמחפשים לשכור את שירותיו של עורך דין, פונים קודם כל, לחיפוש בגוגל.

    מהי העלות הצפויה לבניית האתר של המשרד שלך

    יש סוגים רבים של אתרים המתאימים לבעלי עסקים. השניים המרכזיים והנפוצים ביותר הם אתרי תדמית ואתרי מכירות. אתרי מכירות הם אתרים המתאימים לבעלי עסק המוכרים מוצרים. בשורה התחתונה- מדובר במעין "חנות אינטרנטית", כשיש באתר מערכת סליקה, אבטחה, אפשרות להעלות ולקנות מוצרים ועוד פיצ'רים רבים.

    הסוג הנוסף הוא אתר תדמית והוא הסוג שמתאים בדרך כלל לבעלי עסקים שמספקים שירותים. לצרכיהם של עורכי דין למשל, יתאים יותר אתר תדמית. אתר תדמית הוא בעצם "כרטיס ביקור אינטרנטי" של בעל העסק, ומאפשר את הצגת היתרונות של עורך הדין על פני המתחרים שלו. כך ניתן לאפשר את הצגת הלקוחות הבולטים, מקרים עיקריים שטופלו על ידי המשרד, תחומי התמחות שונים וייחודיים או לחלופין תחומי התמחות בהם המשרד מוביל ועוד.

    כמובן שישנם עוד פיצ'רים רבים רלוונטיים שאפשר לכלול באתר תדמית לעורכי דין כמו בלוג, מקום לתגובות של הגולשים, המלצות וחוות דעת, דרך ליצירת קשר ולתיאום פגישות וכו'- כדי להוביל ליחס המרה כמה שיותר גבוה. יחס המרה, הוא היחס בין כמות הגולשים באתר לבין כמות הגולשים ההופכים ללקוחות בפועל. בנייה של אתר כזה נמשכת בדרך כלל כ1 עד 3 חודשים, והמחיר שלו מתחיל ב10,000 ש"ח, כששני המשתנים תלויים במורכבות ובגודל האתר.

    תהליך בניית האתר

    תהליך של בניית אתר לעסק, ובמיוחד למשרד עורכי דין או לעצמאים העוסקים בעריכת דין, הוא תהליך מורכב שדורש השקעה רבה הן מצד בונה האתרים והן מצד הלקוח. בקצרה, השלבים הם כאלו:

    • אפיון – השלב הראשון הוא אפיון האתר. בשלב הזה, יש להגדיר מה הן המטרות של האתר. מה הוא נועד לקדם, ולמי הוא פונה. בפועל- זוהי "טיוטת חוזה".

    בסוף תהליך האפיון נשאר מסמך האפיון בו מפורטים פרטי האתר, קווים כלליים ואף פירוט של פרטים ספציפיים ונישתיים שמהווים חלק מהאתר.

    בשלב זה הלקוח ובונה האתרים יושבים יחד ומדמיינים איך האתר צריך להיראות ומה הדרך הטובה ביותר ליישם זאת.

    יש להגדיר את מטרת האתר, את האזורים בו האתר עתיד להתמקד (תחומי עיסוק לדוגמא), תכנים מרכזיים, פיצ'רים מיוחדים בו (כמו בלוג, טופס להשארת פרטים, אפשרות לתיאום פגישות, לקוחות בולטים שיוצגו על ידי עורך הדין וכדומה).

    על מסמך האפיון להתייחס גם לקהל היעד של האתר (האם מדובר בניסיון לפנות לקהל חדש או אולי להשאיר את הקהל הקיים ולעדכן אותו בשירותים חדשים שהמשרד מציע?).

    לבסוף, חשוב לבצע גם מחקר מתחרים בדיוק בשלב הזה, ומומלץ לעבור על אתרים של מתחרים באותם תחומי עיסוק בכדי ללמוד מהם, לאמץ נקודות חיוביות ולדעת לוותר על דברים שנתפסים בעיניכם כפחות מוצלחים.

    • פיתוח – השלב הבא הוא פיתוח של האתר. החלק הזה לוקח בערך כחודש וחצי עד חודשיים, ודורש בעיקר עבודה של בוני אתרים.

    כאן בעצם מיישמים את כל ההסכמות וההחלטות שהושגו במסמך האפיון. מדובר בשלב יחסית טכני שלא מערב את הלקוח, מלבד השלמת פרטים וקבלת החלטות בעניין דברים שלא קיבלו התייחסות במסמך האפיון.

    • עיצוב – העיצוב מתחלק לשני חלקים. UX (User Experience) וUI ((User Interface.  בעצם מדובר בעיצוב ממשק המשתמש וחווית המשתמש.

    בשלב זה מתעסקים מומחים לעיצוב אתרים (כל אחד בתחומו) ומתכננים את האתר בכדי לאפשר חוויית משתמש מקסימלית מבחינת יעילות ונוחות.

    המטרה היא שהאתר יהיה נוח ונגיש, בכדי שגולשים יהנו מהשימוש בו, ויוכלו להפיק ממנו את המיטב מבחינת התכנים השיווקיים והמקצועיים שהוא יספק, מבלי להיתקל בבעיות טכניות או בממשק לא אינטואיטיבי.

    זהו שלב חשוב מאד שמשפיע רבות על התוצאה הסופית.

    • בדיקת האתר – בדיקת האתר היא החלק האחרון והיא מגיעה אחרי שהאתר עולה לאוויר!

    בעצם בשלב הזה בודקים את התקינות של האתר, של הקישורים שבתוכו, מבצעים אופטימיזציה (ייעול וטיוב) של האתר.

    זה יכול לנוע בין שיפור גרפיקה שלא מותאמת לרזולציית מסך מסוימת ועד באנר שקופץ בצורה לא טובה במובייל. המטרה היא בסוף "למקסם" את חוויית המשתמש, הן במחשב והן במובייל (שוב, כדי לפנות לקהל כמה שיותר רחב).

    בנייה ועיצוב אתרי עורכי דין מותאמים אישית: היתרונות של בניית אתר איתי

    • ניסיון – הצוות אצלי בחברה הוא צוות מנוסה, שכבר בנה עשרות ומאות אתרים- בדיוק כמו זה שאתם רוצים לבנות ממש עכשיו. ספציפית של עורכי דין ושל משרדי עורכי דין, מהגדולים במשק. לניסיון הזה יש משמעות ביעילות העבודה, בפרק הזמן הדרוש לאיפיון ולפיתוח, וגם כמובן- באיכות התוצר שתקבלו. אנחנו למודי ניסיון ויודעים איך לפתור בעיות נפוצות (וגם כאלו שאינן), באגים באתר, מכירים את ההמלצות ויודעים מה עובד בפועל בכדי להצליח לעזור לעסק שלכם להמריא.
    • חסכון בזמן – יש לי בחברה צוות מנצח! למה אני מתכוון? אצלנו תוכלו לקבל פתרון מקצועי שלם, מבלי להתרוצץ בין אין ספור נותני שירותים שונים בכדי להשלים את כל חלקי הפאזל- שהוא בעצם האתר החדש שלכם. אין צורך לבזבז זמן כי יש לנו בחברה:
    • מעצבי UX – כפי שהסברתי למעלה, מדובר על מי שחוקר ומעמיק בדפוסי הגלישה וממטב את העיצוב של האתר בהתאם.
    • מעצבי UI – כאמור, מעצבי UI מתאימים את האתר ומעצבים אותו ברמה הויזואלית כדי לשפר את חוויית הגלישה, לייעל וליצור רושם חיובי יותר על הגולש בהתאם לדפוסי גלישה נפוצים ומותאמים לגולשים הספציפיים של כל אתר.
    • מפתחי Backend – אלו המפתחים שאחראים על פיתוח צד השרת. בפועל, זהו הפיתוח של "מאחורי הקלעים". מאגרי מידע, אחסון נתונים וכדומה.
    • מפתחי Frontend – מפתחים אלו הם מי שמפתח את האתר בצד לקוח. קרי, אלו שהופכים את מסמך האפיון לאתר באינטרנט, מעצבים בהתאם לתובנות המגיעות ממעצבי הUX והUI וכדומה.
    • מנהלי פרויקטים – מנהלי פרויקטים אחרים על תיאום וסנכרון בין כלל חברי הצוות שעוסקים בבניית האתר. בגדול, ה"במאי", שמתכנן ומגדיר זמנים ומשימות, מוודא שהכל תקין, עובד כמו שצריך, נראה כמו שצריך, והכי טוב שיש.
    • מומחי שיווק וקידום אתרים – צוות קידום אתרים שמתמחה גם בקידום אורגני וגם בקידום ממומן, שמעורב כבר משלבי היסוד של האתר ומוודא שהאתר ייבנה בצורה המיטבית ועם הפיצ'רים הנכונים כדי שהוא יוכל ויגיע בהמשך לדירוג גבוה ככל האפשר בגוגל.
    • אתר מוכן למקום ה-1 – לא פחות חשוב מהמוצר האיכותי שתקבלו, חשוב לדאוג לקדם, לפרסם ולשווק אותו. אני מאמין שאין צורך להסביר את המשמעות הכלכלית של המיקום הנחשק הזה, משום שהרוב המוחלט של הגולשים שמחפשים בגוגל נכנסים ישר לתוצאות הראשונות. רוצים גם? דברו איתי!

    מעוניין בבניית אתר לעסק שלך? השאר פרטים

      • מינימום 2 תווים
      • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

      החברה שלנו מתמחה גם בקידום אתרים אורגני, ויודעת לבנות את האתר בצורה הנכונה והמתאימה ביותר לקידום אתרים אורגני בשלב מתקדם יותר, וגם בקידום אתרים ממומן. אנחנו ממליצים בשלב הראשוני – על שילוב בין השניים, בכדי להשיג תוצאות טובות בפרק זמן קצר, וגם כדי לשמר את התוצאות לאחר מכן (במיוחד בשוק תחרותי כמו שוק אתרי עורכי הדין בישראל).

      משרד עורכי דין VS עורך דין פרטי

      ההבדל בין אתר למשרדי עורכי דין לבין אתר של עורך דין פרטי הוא לא הבדל מהותי. ההבדל נעוץ בהיקף האתר, ובעיקר ב"פוקוס" של האתר.

      מהניסיון שלי, משרדי עורכי דין מעדיפים לשים את הפוקוס על להעביר לגולש מסר של יוקרה, מומחיות ומתן מענה לצורך שלו. לדוגמא: אם מדובר בחברה גדולה כלקוח פוטנציאלי, משרד עורכי דין מעוניין ליצור אצל החברה את הרושם שהמשרד ידע לספק להם מענה לכל הצרכים, גם מבחינת היקף הטיפול, גם מבחינת נושאי המומחיות וגם מבחינת הניסיון. לעומת זאת, באתרים של עורכי דין פרטיים- הדגש הוא על עורך הדין, לצד המומחיות שלו. מדובר לרוב בתיקים קטנים יותר ובלקוחות אחרים, כך שלצד הצורך ליצור על הלקוחות רושם של מומחיות, יש צורך להדגיש את האיכויות הפרטניות של עורך הדין.

      בסופו של דבר, משרת עורך הדין היא משרת אמון, ומרבית המקרים לקוחות חוזרים לאותו עורך הדין/ לאותו המשרד. לכן, החשיבות של התדמית הנוצרת (וכאמור, היום לקוחות מתרשמים בעיקר באמצעות האתר הרלוונטי) היא גבוהה ומכרעת.

      דגשים חשובים לאתרי עורכי דין

      תוכןתוכן איכותי הוא חשוב במיוחד באתרי עורכי דין. כפי שהסברנו מעלה, אתרי עורכי דין הם אתרי תדמית, ומטרתם לשוות לעורך הדין או למשרד רושם חיובי ומקצועי.

      אחד הפתרונות היעילים, הנפוצים והמומלצים הוא ניהול "בלוג" באתר, בו יעלו מאמרים או כתבות בנושאים שונים הרלוונטיים לעשיית המשרד. התוכן יכול להיות קשור לפעילות השוטפת של המשרד או של עורך הדין, תיקים חשובים, תקדימים שהושגו או אפילו טיפים מקצועיים בנושאים נפוצים כמו מיסוי, נדל"ן ועוד.

      החשיבות של התוכן גבוהה, משום שאיכותו משפיעה על איך הגולש תופס את המשרד, ובנוסף תוכן איכותי תורם לקידום האתר בצורה מוצלחת יותר בגוגל.  בפועל, קידום מוצלח יותר של האתר משמעותו כמות גולשים גדולה יותר, וכמות גולשים גדולה יותר משמעותה כמות לקוחות גדולה יותר.

      מהירות – המהירות של האתר משפיעה על חווית המשתמש ולכן במיוחד באתרי עורכי דין יש להקפיד הקפדה יתרה על מהירות הגלישה. אתר איטי ותקוע, או אתר עם קישורים הנטענים באיטיות משפיע רבות על הרושם הנוצר מהמשרד או מעורך הדין, ופעמים רבות יכול להיות מכשול בדרך להפיכת הגולש ללקוח בפועל.

      עמודי אודות – עמודי אודות הם חשובים בכדי לאפשר לגולשים להכיר אתכם, כעורך דין פרטי או כמשרד, ולאפשר את יצירת הקשר איתכם בצורה הטובה והיעילה ביותר. בדרך כלל, עמודי האודות יכללו פירוט קצר על העסק, על עשייתו ומומחיותו, וכבר בשלב זה הגולש מחפש (במודע ולא במודע) האם הוא "הגיע למקום הנכון".

      עיצוב מובייל מדויק – הטיפ האחרון הוא להקפיד על עיצוב מובייל מדויק ומוקפד. כיום, פלטפורמת המובייל היא הנפוצה ביותר וכאמור, רוב הגולשים גולשים דרך הנייד. לכן, אתר מוצלח הוא בהכרח אתר שמוצלח גם במובייל. אתר שכזה מאפשר חוויית משתמש טובה יותר, רושם כללי חיובי, יחס המרה פוטנציאלי גבוה יותר ועוד.

      אודות הכותב
      אייל רחמים
      אייל רחמים

      בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

      קידום אתרים בגוגל למעלה

      רוצים יותר כניסות לאתר?

      מדריך ללימודי קידום אתרים
      רוצים שאבדוק לכם את האתר?