קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
קידום אתרים באנגלית
קידום אתרים באנגלית

קידום אתרים באנגלית

קידום אתרים באנגלית זה MUST לעסק שלכם. בין אתם רוצים לקדם בחו"ל או בארץ, יש לקידום יתרונות רבים להציע לעסק שלכם. אחרי הכל "אם אתם לא שם אתם לא קיימים" מי מאיתנו נכנס לתוצאות בעמוד ה-2 בGoogle? אף אחד.

קידום אתרים באנגלית זה MUST

  1. קידום אתרים אורגני באנגלית פותח דלת עבור העסק שלכם לקהל יעד חדש = גידול במכירות שלכם, תנועה אורגנית לרוב היא התנועה העיקרית לאתר.
  2. אם זה לא אתם, זה המתחרים שלכם – העובדה שאתם לא עושים קידום אורגני לא תשנה את זה עבור אחרים המתחרים שלכם ינצלו את ההזדמנות ויהנו מהפירות שיש לשוק להציע.

האתגר: גידול תנועת הגולשים לאתר בשפה האנגלית (EN)

קידום אתרים באנגלית מאתגר ללא ספק, להבדיל משפות אחרות אנגלית זאת השפה המקורית של המנוע חיפוש, השפה בה פותח האלגוריתם ועליו הוא משתכלל כל הזמן.

הרגישות של האלגוריתם לשפה האנגלית היא ברמה הגבוהה ביותר, ישנם מספר אתגרים שאנחנו מקדמי האתרים מתמודדים איתם בקידום אתרים באנגלית, בין אם קידום בחו"ל בישראל או קידום בארה"ב, האתגר נשאר זהה.

אז לאחר שהתמודדתי ב4 שנים האחרונות עם קידום אתרים באנגלית בשווקים הכי תחרותיים בשוק הבינלאומי, החלטתי לכתוב את המאמר הזה לכל מי שרוצים להבין במדויק מה הם ההבדלים בין השווקים.

המאמר מתבסס על נתוני מחקר שבוצע בתחילת השנה על ידי מיכאל אוגור (Michael Ugor), בו הוא מנתח 1,100,000 עמודי תוצאות חיפוש, ולבסוף מציג תובנות ומסקנות. על מחקר זה, אנחנו ועוד מאמרים רבים מבססים את דברינו.

בנוסף, שילבנו את "השנקל שלנו". אף מחקר לא יכול להוות תחליף לגמרי לידע, ניסיון, ניסוי וטעיה וכדומה.

אז קדימה, בלי לבזבז יותר מדי זמן, בואו נצלול לפתרון שבתכל'ס אם נסכם במילה אחת זה נקרא Holistic SEO 🙂

מה זה Holistic Seo או בעברית קידום אתרים הוליסטי? קידום אתרים הוליסטי (הינה אופטימיזציה למנועי חיפוש) אשר מתייחס לשיפור כל ההיבטים החשובים של אתר אינטרנט כדי לגרום לו לדרג גבוה יותר במנועי החיפוש.

הפתרון לאתגר: קידום האתר בגוגל

קידום אתרים באנגלית כמו שציינתי כבר קודם ללא ספק מאתגר, המרכיבים של המתכון שלי לפתרון האתגר זה רצון מוטיבציה, צוות של מקדמי אתרים שרעב להצלחה ולקינוח קצת SEO מקצועי (; בוא נגע קצת בעומק הדברים ובכמה שלבים מהותיים בקידום אתרים באנגלית:

השלבים המהותיים בקידום אתר באנגלית

1. מחקר מילות מפתח

כפי שציינו מקודם, מחקר מילות המפתח הוא משמעותי ביותר בהקשר של קידום אתרים בחו"ל. בשפה האנגלית יש פי 3 יותר מילים מאשר בשפה העברית (!) והמשמעות היא שכמות הביטויים הקיימים בכל נישה היא עצומה.

לכן, באופן בולט יותר מאשר בישראל, חשוב לפתח שיטות לביצוע מחקרי מילות מפתח שיספקו לנו כמות מצומצמת של ביטויים שהם בעלי ערך עסקי, שהתחרות עליהם לא גבוהה (לפחות בשלב הראשון), ושיהיה קל לדרג אותם.

זו אכן משימה לא פשוטה, לאף אחד מאיתנו- אבל ההשקעה הזו היא מה שעושה את ההבדל החשוב בין הצלחה בשוק העולמי לבין הצלחה בשוק המקומי.

כמו שהצענו, ניתן לנסות לדוגמא להתמקד בביטויי longtail, שיאפשרו לכם כן לבסס את האמינות שלכם כאתר בעיני גוגל, ובנוסף, לעלות בדירוג ולהגדיל את החשיפה לאתר שלכם, בביטויים עליהם התחרות היא לא הגבוהה ביותר. בסוף, כן נרצה להתמודד ולהתחרות על הביטויים ה"קשים", שהם הליבה, אבל כל דבר בעיתו. 😊

2. מחקר מתחרים

אפשרות נוספת כדי להצליח לקדם את האתר בצורה יעילה יותר בקידום אתרים באנגלית, היא בעצם ללמוד מהמתחרים – ובעצם לבצע מחקר מתחרים. כפי שכבר אמרנו, השוק בעולמי הוא ענק והתחרות גדולה יותר גם היא, באופן משמעותי. אנחנו ממליצים לשוטט באתרים אחרים, לדבר עם מקדמי אתרים ופשוט לראות מה המתחרים עושים כדי ללמוד מזה.

למתקדמים – תנסו לחפש דווקא מה הם לא עושים, האם הם היו צריכים לעשות את זה- וגם מזה אפשר ללמוד. תנסו לחפש "חורים באסטרטגיות" הקידום שלהם ולנצל את החורים האלה לטובתכם, בעצם סוג של "לחפש ואקום" להיכנס אליו.

למחקר המתחרים וגם למחקר מילות המפתח כדאי ומומלץ להשתמש בכלי עליו דיברנו קודם, ahrefs שבעזרתו תוכלו:

  • לקבל מידע על הקושי של קידום כל מילה או ביטוי.
  • לנסות לאתר את הביטויים ומילות המפתח שמשיגות למתחרים חשיפה גדולה יותר או משפרות את הדירוג שלהם.
  • למצוא "נישות" שכדאי להיכנס אליהן .

והשמיים הם הגבול אם רק תהיו יצירתיים ותשקיעו במחקר מילות המפתח ומחקר המתחרים.

מעוניין לקדם אתר באנגלית? בוא נדבר

    • מינימום 2 תווים
    • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

    3. רשתות חברתיות ו-EAT

    עניין הEAT (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) בשפה האנגלית מפותח הרבה יותר לעומת ישראל, כאן הנושא עוד יחסית נמצא בחיתולים. בחו"ל גוגל מתעדף אתרים של עסקים וחברות שהוא מזהה כאמינים, מומחים ויציבים יותר. מה זה אומר בפועל? ככל שלאתר שלנו יהיו יותר חשבונות בפלטפורמות השונות ברחבי האינטרנט, וככל שהחשבונות האלו יקושרו ויקשרו לאתר שלו- ככה גוגל יראה באתר יותר אמין, יציב ומהימן.

    להקפדה על עקרונות של EAT יש יתרונות גם בעיני הגולשים, ולא רק בעיני גוגל, משום שאם הגולשים רואים אתכם מופיעים ומקושרים באתרים נוספים או בחשבונות נוספים כמו פייסבוק לדוגמא, הם תופסים אתכם כאתר נפוץ ואמין יותר.

    דרכים נוספות לייצר אמינות ולשפר את המעמד בעיני גוגל הן להקפיד על מנגנוני אבטחה מתקדמים ולהשאיר לגולשים אפשרות ליצור קשר, בכדי לשוות תחושה של שירותיות ו"אחריות" לתוכן ולמוצרים.

    רק כדי לעשות לכם סדר, לטוויטר יש היום כמעט 400 מיליון משתמשים, ללינקדאין יש 875 מיליון משתמשים ולטיקטוק יש 1.5 מיליארד משתמשים.

    כל רשת נחשבת כ"ממוקדת" במידה מסוימת באוכלוסייה, כך שהדור הצעיר נמשך לטיקטוק, הטוויטר הוא אתר מגוון מאד, ואילו הלינקדאין נתפס כאתר שמאוד מכוון למחפשי עבודה, כלומר לאנשים מבוגרים יותר, שיכולים להיות במקרים רבים אנשי עסקים. תשתמשו בנתונים האלו, ותזכרו שקידום גם "לרוחב", יכול לקדם את האתר שלכם בגוגל בצורה משמעותית.

    4. קישורים חיצוניים לאתר

    קישורים מאתרים חיצוניים הם פרקטיקה נפוצה שדובר עליה רבות, ובין הפרמטרים המרכזיים המשפיעים על קידום אורגני בגוגל, כאשר מדובר בקידום אתרים באנגלית הקישורים הם ללא ספק כמו חמצן לנשימה, לעומת השוק הישראלי, הכמויות והעלויות לגבי קישורים והפרקטיקה הינם שונות לחלוטין.

    המשמעות של outreach בפועל היא יצירת לינקים ערכיים מחוץ לאתר שלכם, אל תוך האתר שלכם.

    זהו חלק חשוב מקידום אתרים ויכול לשפר ממש את אסטרטגיית הקידום של האתר. בניית קישורים חיצוניים עוזרים לשפר את הדירוג האורגני של האתר, ובנוסף הלינקים מגדילים את החשיפה לגולשים נוספים.

    שיטות מרכזיות לבניית קישורים:

    • פניה בבקשה לכתיבת ופרסום מאמרי אורח באתר שלהם.
    • הצעה של החלפה של קישור קיים באתר שלהם, בקישור שלנו, והסבר על כך שאצלנו התשובה לכוונת הגולש ואיכות התוכן מדויקים יותר.
    • זיהוי של קישורים שבורים שמובילים לשגיאות 404. לאחר מכן, יידוע בעלי האתרים על קיום הבעיה, ולבסוף הצעה להחליף את הקישור בקישור תקין עם מידע איכותי באתר שלנו.
    • קניית קישורים מאתרים מספקי קישורים מוכרים, יש מספר דגשים לקניית קישורים אני לא ממליץ לכם פשוט לקנות כל קישורים בחירה והתאמת קישורים זאת אומנות בפני עצמה.

    כמה קישורים עולים?

    ניתן לומר שמחירים של קישורים על בסיס חודשי נע בין 500 ₪ – 2,500 ₪ ובמקרים חריגים ביותר יכול להגיע אף למעל 10,000 ₪. מחיר הקישור תלוי בכמה פרמטרים שונים של האתר המקשר; סמכות האתר, כמות הגולשים, וותק, נישה, DR, מיקום הקישור בעמוד, מאיזה עמוד באתר. לכן המחיר הסופי של הקישור נקבע בהתאם לקישור אותו נבחר.

    5. אזכור פרטי העסק שלכם – NAP

    מה זה NAP? הראשי תיבות מתייחסים ל: שם העסק (Name), כתובת העסק (Address), ומספר הטלפון של העסק (Phone) – או בקיצור NAP. ע"פ מחקר שערכה גוגל שלושה מתוך ארבעה צרכנים צפויים לבקר בעסקים מקומיים לאחר שמצאו אותם בתוצאות החיפוש בגוגל.

    מה זה Citation? למעשה מדובר באזכור של מידע עסקי מרכזי – השם, הכתובת ומספר הטלפון שלך (NAP) – בכל מקום באינטרנט ובעיקר באינדקסים לעסקים סגנון Yelp.

    אינדקסים לדוגמא:

    • citysquares.com
    • Local.com
    • botw.org
    • yelp.com

    בנוסף לזאת יש את גוגל עסקים (Google my business) אשר נחשב כ – Citation ואזכור NAP אולי המשמעותי ביותר, מעבר לחשיבות שלו כאזכור, ההופעה של גוגל עסקים בגוגל הינה מרכזית ובדר"כ מגיע בחלקו העליון של דף תוצאות החיפוש (SERP).

    6. כתיבת תוכן איכותי

    אודות התוכן הנכתב במאמר וההשפעה שלו על הדירוג של האתר נכתב רבות, אך המחקר מראה תוצאות מעניינות.

    חלקן מנפצות מיתוסים נפוצים וחלקן מאששות הנחות. באופן כללי, המחקר מתאר את התוכן כגורם חשוב מאוד, בכמה מישורים, איכות, אורך, ומילות מפתח.

    ישנה הנחה נפוצה לפיה תוכן ארוך מעלה את הדירוג שלו בעיני גוגל, אך המחקר מראה כי אין לכך משמעות, והסיבה שאתרים עם תוכן ארוך בדרך כלל יהיו מדורגים גבוה יותר היא פשוטה – יש להם סיכוי גבוה יותר "לקלוע" למילות המפתח הנכונות ככל שיש יותר מילים.

    בפועל, מה שמשנה זה האיכות של התוכן, גם מבחינת מילות המפתח הנכונות (ועל מחקרי מילות מפתח נדבר בהמשך) וגם מבחינת איכות התוכן (שיהיה מהימן וללא שגיאות כתיב או תחביר).

    7. קידום לפי מיקום – “Near Me”

    לגוגל יש העדפה להשתמש בביטוי Near Me כאשר הם מחפשים שירותים מסוימים ולכן הוא מעודד את הגולשים בחו"ל לעשות כך.

    איך זה קורה? גוגל מציג להם קודם תוצאות לוקאליות שנמצאות בקרבת מקום. לדוגמא, כאשר גולש כותב את הביטוי הבא: "Barbershop near me", גוגל תציג לו קודם את תוצאות החיפוש של המספרות הקרובות ביותר אליו (כמובן שהסדר תלוי באיכות הSEO של כל אתר).

    מחיר קידום אתרים באנגלית

    טווח המחירים לקידום אתרים באנגלית משתנה לפי סיווג הפרויקט:

    • 1500 $ – קידום אתרים לוקאלי בזירות עם תחרות בינונית.
    • 2500 $ – קידום אתרים מקומי בזירות תחרותיות.
    • 3500 $ – קידום אתרים לסטרטאפים וארגונים גדולים.

    קידום אתרים באנגלית יהיה ברוב המקרים עסק יקר יותר, משום שגוגל הרבה יותר מתוחכם ומדויק והתחרות גבוהה יש  צורך בהקפדה על פרטים קטנים, תוכן איכותי, כמויות גדולות והשקעה של זמן רב במחקרים לשם שיפור וייעול השיטות שלכם.

    ייתכנו כמובן מקרים בהם העלות של קידום אתר באנגלית תהיה נמוכה יותר או זהה לעלות של קידום אתר בעברית, כתלות בנושא האתר, הנישה, כמה תחרות יש בו והאם ממילא יש לכם כותבי תוכן איכותיים שכותבים במחיר זהה בעברית ובאנגלית לדוגמא.

    מהצד השני, סביר מאד להניח שהקידום של אתר באנגלית יניב פירות רבים יותר וההשקעה המוגדלת תשתלם. (גם כאן, אם מדובר על מעדנייה שכונתית למשל, אין טעם להשקיע בקידום אתר באנגלית כן?)

    לבדיקת היתכנות חינם לקידום האתר באנגלית, השאירו פרטים

      • מינימום 2 תווים
      • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

      איך לבחור חברה מקצועית לקידום אתר באנגלית?

      חשוב שתוודאו שהחברה אותה אתם בוחרים היא חברה בעלת ניסיון. כמו שאמרנו קודם, התחום של קידום אתרים באנגלית לא שונה באופן מהותי מאשר התחום של קידום אתרים בעברית.

      ועדיין, בגלל הגודל, התחרות ושאר ההבדלים שציינו למעלה, מדובר בתחום קשה מאוד.

      חשוב לחפש חברה שיודעת מה היא עושה, שיש לה הצלחות מוכחות, מוניטין (במיוחד היום, כשכל כמה שעות קם מקדם אתרים חדש).

      חשוב שהחברה שאתם בוחרים תשלוט בשפה האנגלית בצורה מלאה כמובן, כדי שלא יהיו קיצורי דרך שבסוף יפגעו בתהליך קידום האתרים שלכם.

      בשורה התחתונה- במיוחד כשמדובר בקידום אתרים באנגלית, אנחנו מציעים לכם לבחור בחברה שמשתמשת בכלים מתקדמים ושעובדת עם אסטרטגיה ברורה ומוכחת- אל תפחדו לבקש לראות תוצאות!

      קידום אתרים באנגלית איתי

      האמת, שאני מסכים איתכם שזה מאתגר מאוד לבחור חברה ישראלית שתקדם לכם את האתר באנגלית. אבל אני יכול להעיד שלאחר ניסיון של שלוש שנים בשווקים הבינלאומיים, והתמודדות בשווקים החזקים ביותר – אני מבטיח לספק את כל המשאבים כדי לייצר הצלחה.

      קידום אתרים באנגלית VS עברית

      האם יש הבדלים בין קידום בשפה האנגלית לעברית בצורה משמעותית? התשובה היא כמובן שכן (!). הצלחה בקידום אתרים באנגלית דורשת התאמות ספציפיות שבלעדיהן יהיה קשה לקדם את האתר, וקצת בהרחבה:

      גוגל הוא מנוע חיפוש מבוסס אנגלית

      פרט נוסף שחשוב מאוד לזכור הוא שגוגל, שהוא מנוע החיפוש העיקרי והדומיננטי ביותר, מבוסס על קריאה של תוכן באנגלית, ובהתאם- לחיפושי תוכן באנגלית, כל האלגוריתם של גוגל מתבסס על אנגלית והדיוקים שלו לצורך כוונת משתמש והתאמת התוצאה הטובה ביותר לגולש.

      בשל עובדה זו, רמת ההשקעה של תהליך קידום האתרים של אתרים באנגלית צריכה להיות גבוהה מאוד.

      תחרות גדולה יותר

      הנקודה שהיא אולי החשובה ביותר כי כמות האתרים באנגלית לעומת כמות האתרים בעברית. כמו שאתם בוודאי יודעים, התחרות באנגלית היא עצומה בגודלה.

      כנגזרת מכמות העסקים, הפתרונות והשירותים, כך גם גדלה כמות האתרים בכל תחום, ויש לנו הרבה יותר תחרות. למרות זאת, התחרות היא עדיין רק על 9 מקומות בעמוד הראשון לכל ביטוי.

      מצריך יותר תוכן

      כדי להצליח למצב את האתר כאתר רציני וסמכותי בעיניי גוגל, יש צורך לכסות חלק גדול יותר מעולמות התוכן בנישה, וגם לייצר כמות גדולה יותר של תכנים לעומת אתר ישראלי בעברית, גם מבחינת ההיקף וגם מבחינת הכמות.

      הסיבה לכך, היא שגוגל, כמו שאמרנו- הוא מנוע חיפוש מבוסס אנגלית וקורא אנגלית בצורה מעולה.

      כתוצאה מאיכות התוכן שצריכה להיות גבוהה הרבה יותר, כך גם העלות של התשלום לכותבים עבור התכנים עולה. נדרשת השקעה גבוהה יותר במאמרים, וצריך לשלם לכותבי תוכן עם אנגלית ברמה טובה מאוד.

      אודות הכותב
      אייל רחמים
      אייל רחמים

      בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

      קידום אתרים בגוגל למעלה

      רוצים יותר כניסות לאתר?

      מדריך ללימודי קידום אתרים
      רוצים שאבדוק לכם את האתר?