קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
כתיבת תוכן לקידום אתרים
כתיבת תוכן לקידום אתרים
פרק 3
קידום אתרים למתחילים

כתיבת תוכן לקידום אתרים

בשבועות האחרונים אנחנו נחשפים לעדכונים נוספים של גוגל שמטרתם היא להתמודד עם תוכן שנכתב למטרות Seo בלבד. העדכונים האחרונים היו אגרסיביים מאוד, וניתן היה לראות שינוי משמעותי בדירוגים בגוגל – שכן, אתרים חזקים וסמכותיים איבדו את המיקומים הגבוהים.

מקדמי אתרים רבים פנו אליי לאחר שאיבדו את המיקומים שלהם, ורצו להבין איך אפשר לכתוב תוכן ש'גוגל יאהב' – אז בקצרה התשובה היא פשוטה – תנסו לענות רק על כוונת המשתמש! אל תנסו לגרום לגוגל להיות מרוצה.

העדכונים הפילו אותך במיקומים? השאר פרטים ונעלה חזרה יחד

    • מינימום 2 תווים
    • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

    אבל למען האמת ברור לי שלהתחקות אחר כוונת המשתמש זה לא מספיק (למרות שללא ספק זה העיקר) ולכן החלטתי לכתוב לכם את המאמר הבא.

    אז קדימה בואו נצלול ישר לעומק הדברים (:

    מה זה אומר "כתיבת מאמרים לקידום אתרים"?

    נתחיל מהתוכן. תוכן לקידום אתרים הוא כמובן תוכן כמו כל תוכן אחר. מה שמייחד אותו, הוא שמדובר בתוכן המיוצר במטרה ובכוונה להעלות את הדירוג בגוגל של האתר בו התוכן מפורסם.

    המשמעות בפועל של תוכן שמיוצר במטרה להעלות את הדירוג היא תוכן שתוכנן, נבנה ונכתב בהתאם לקריטריונים מסוימים שאותם גוגל מדרג כ"טובים", וכתוצאה מכך התוכן תורם לקידום האתר לכיוון העמוד הראשון של גוגל.

    ברמה העקרונית, האלגוריתם של גוגל מנסה להתאים לחיפוש מסוים את התוצאות הטובות ביותר, בכדי לספק למחפש את התשובה הרלוונטית ביותר.

    בכתיבת מאמרים לקידום אתרים אנחנו מנסים לשחזר את התהליך, ובעצם לכתוב את התוכן שלנו בהתאם לשאלה שאנחנו חושבים שיחפשו.

    כמובן שאנחנו נעשה את זה באמצעות שיטות מותאמות למחקר, כלים והרבה ניסיון, אין שום צורך "לירות בערפל". היום אנחנו כבר יודעים שגוגל מחפש בתוכן שלכם 3 קריטריונים עיקריים כדי לקבוע את ההתאמה שלו.


    הקריטריונים הם אלו:

    • מילות מפתח – התוכן צריך להכיל מילות מפתח הקיימות בחיפוש של המשתמש. כשגוגל מציג את התוצאות הוא יציג קודם כל תכנים עם מילות זהות או דומות (והוא משקלל את רמת הדמיון או השוני).
    • התאמה לשאלה – גוגל מנסה להבין מה המשתמש בעצם חיפש, ולספק לו את התשובה המתאימה ביותר, כך שלא רק קיומן של מילות חיפוש דומות או זהות מספיק לשם ההגעה לעמוד הראשון, אלא גם התוכן עצמו. כלומר, האם התוכן שלכם עונה על השאלה של המחפש?
    • תוכן מותאם – לבסוף, צריך לזכור שגוגל משתמש באלגוריתם חכם, ואין בן אדם שיושב וקורא את התכנים של כולנו. בפועל, המשמעות היא שלא מספיק שיהיו מספיק מילות חיפוש ואת התשובה הרלוונטית בתוך המאמר אלא שגוגל יצליח לזהות אותה בתוך האלגוריתם, כלומר באופן קריא ברור ומובן.

    אז מדוע כתיבת SEO עדיין חשובה?

    כתיבת מאמרים לקידום אתרים היא חלק אינטגרלי ומהותי מקידום אתרים. על חשיבותו של קידום אתרים ככלל אין צורך להרחיב הרבה. כמות המידע והאתרים שמתחרים על אותם גולשים (שבסופו של דבר מומרים ללקוחות הצורכים שירותים מעסקים) היא עצומה, ומבלי ללמוד את האלגוריתם ואיך "לעבוד איתו", לעסקים יש סיכוי קלוש מאד להגיע לעמוד הראשון בגוגל (במיוחד כאשר כל המתחרים מקדמים אתרים בצורה אקטיבית).

    שבעה שלבים ליצירת תוכן מותאם לקידום אתרים

    השלב המקדמי הוא כמובן, מחקר מילות מפתח. לאחר שביצענו את מחקר מילות המפתח, ומצאנו את הביטוי שבו נרצה להתקדם, ניגש לשלבים הבאים:

    חקור את ה-SERPs עבור מילות המפתח שלך

    מה זה בכלל SERP? (Search engine result page) הוא עמוד הראשון של התוצאות שגוגל השיב על חיפוש הביטוי שלכם. למה SERP חשוב? הרי אינטואיטיבית נהוג ומפתה לחשוב שהעמוד הראשון יחזיר את התוצאות הרלוונטיות ביותר.

    התשובה היא – שגוגל אכן יחזיר את התוצאות הרלוונטיות ביותר, אבל מבחינתו.

    לדוגמא: ניקח את הביטוי "ארגון רכבים". בפירוש רגיל של המילים נחשוב שמדובר בדרכים שונות לארגן את הרכב, כמו ארגוניות, ארגזים מתקפלים או שלל פתרונות אחסון אחרים המתאימים לתא המטען של הרכב.

    אולם, גוגל דווקא משייך את הביטוי "ארגון רכבים" לגופים המנהלים רכבים בצורה כזו או אחרת. שימו לב:

    הבדלים כאלו יכולים לנבוע מפירוש כפול של המילים (כמו ארגון במובן של סדר וארגון במובן של תאגיד) או פשוט מביטוי שלא מדויק מספיק ביחס לאן שאתם מכוונים.

    מחקר המילים הוא חלק חשוב מאד ולוודא את העמוד הראשון בגוגל זהו שלב מהותי שיחסוך לכם הרבה כאב ראש על ניסוחים מחדש בשלבים מאוחרים יותר.

    צור מבנה למאמר

    בשלב הבא, לאחר שאנחנו כבר יודעים את המילים והביטויים אותם אנחנו רוצים לקדם, ולאחר שווידאנו שהביטויים אכן עוסקים בכוונת משתמש כפי שציפינו, נפנה למבנה המאמר.

    מדובר בשלב שהוא יחסית טכני, אבל לא פחות חשוב. מבנה המאמר הוא בעצם "תוכן עניינים".

    הבסיס לכל מבנה צריך להכיל קודם כל את הפרטים הבאים:

    • מה יהיו הכותרות?
    • באיזה נושאים המאמר יעסוק?
    • על אילו שאלות המאמר יענה?
    • באיזה סדר הנושאים יופיעו במאמר?

    בשלב זה כבר צריך להתחיל לקרוא ולחקור על הנושא שעליו אתם כותבים, מכל מיני מקורות, בכדי לקבל מושג לגבי תתי נושאים רלוונטיים, האם ישנן שאלות נפוצות שעליהן תרצו לענות או האם ישנה שאלה שמותאמת לנושא באופן ספציפי.

    חשוב להבחין בין כתיבת מאמרים מקיפים יותר, שם נרצה לענות על שאלות יחסית בסיסיות כמו "מה הוא קידום אתרים?" במאמר שמהווה מדריך לקידום אתרים. לעומתו, במאמרים יותר ספציפיים, כמו לדוגמא מאמר העוסק בשיטות שונות לביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, סביר להניח שהפירוט לגבי מה הוא ניתוח להסרת משקפיים בלייזר יהיה מצומצם יותר, אך תהיה הרחבה יתרה בעניין ההבדלים בין השיטות, ולדוגמא בשאלה ספציפית שמתעוררת שם: "האם יש שיטה שהתוצאות בה מחזיקות זמן רב יותר?".

    לאחר שתבנו את הכותרות, השאלות ותתי השאלות, תרשמו את הביטויים שאתם רוצים לקדם, ואיפה להשתמש בהם במהלך המאמר, בהתאם למחקר המילים שבוצע בשלב המקדמי.

    אתם יכולים גם לציין לעצמכם או לכותבי התוכן איפה תרצו שישובצו ביטויים, באיזו תדירות, ומה צריכה להיות הכוונה של הפסקה לדוגמא.

    כבר ראינו למעלה שלפעמים ביטויים יכולים להתכוון לכמה משמעויות שונות, ואנחנו רוצים "לטרגט" כוונה אחת מסוימת, שבעניינה עוסק המאמר.

    כתוב גרסת טיוטה

    עכשיו הגענו לשלב הטיוטה. תכלס – עכשיו מתחילים לכתוב. החלק המחקרי כבר מאחורינו, וידאנו ובדקנו והתאמנו, ועכשיו כותבים.

    אז כמו שזה נשמע, טיוטה היא הגרסה הראשונית של המאמר. ממלאים את התוכן הרלוונטי בהתאם לכותרות שתכננתם בשלב הקודם ועונים על השאלות הרלוונטיות בסדר הנכון. את הידע לכתיבת המאמר, אתם או הכותבים שלכם, צריכים ויכולים להשיג בדרכים שונות וממקורות שונים.

    שימו לב, שבנושאים שונים אתם תשתמשו במקורות שונים. לדוגמא: במאמרים על נושאים רפואיים, סביר שתשמשו יותר במידע רפואי, אתרים, ספרים ואפילו שיחות עם אנשי מקצוע רלוונטיים.

    במאמר על פיצ'ר חדש של כלי לקידום אתרים, דווקא הניסיון שלכם מהפיצ'ר יהיה שווה יותר כנראה מכל מידע שתמצאו באינטרנט. כך או כך, חשוב להקפיד על מהימנות התוכן, אז תסתמכו על כמה מקורות ולא על אחד, שיכול להיות מוטעה. הצלבה של מקורות משפרת ומדייקת את איכות התוכן משמעותית.

    היעזרו בחוות דעת נוספת, ושנו את הטיוטה בהתאם

    לאחר הכתיבה, אני ממליץ לכם להעביר את הטיוטה לעוד כמה אנשים. זה יכול להיות לחברים שקצת מבינים בתחום, חברים שלא מבינים בכלל, עמיתים לעבודה, עורכים ועוד.

    החשיבות של "זוג עיניים נוסף" היא גדולה משום שלפעמים הכותב "שוקע" לתוך המאמר, ומפספס חלקים חשובים, הסברים שנראים לו מובנים מאליהם אך לא מובנים לקהל הרחב, כוונה שהתפספסה ועוד.

    בסופו של יום, המאמר יפורסם לקהל הרחב וחשוב שהוא יהיה בהיר, נגיש וברור. באופן אישי – כאשר אני כותב מאמר אני נותן אותו לאחרון העובדים בחברה – כי גם הוא (ואולי בעיקר הוא) יכול לתת חוות דעת נוספת (:

    יותר מכך, אתם יכולים אפילו להעביר את הטיוטה לאנשים אחרים עם שאלות מכווינות כמו:

    • מה אתם מבינים שהכוונה שלי היא בX?
    • האם הייתם מצפים לקרוא חומר נוסף או לקבל תשובה לשאלה נוספת בנושא?
    • האם ההסברים פשוטים ומובנים?

    טיפ שלנו: תשתמשו בGoogle Docs. זה כלי מעולה לכתיבת מאמרים לקידום אתרים, כי אפשר לערוך בו בקלות, לשתף, לסמן להעיר, והכי חשוב, לשנות ולנסח בין כמות גדולה של אנשים.

    כמובן שאם אתם מקבלים הערות, תבחנו אותן ברצינות ותתקנו אם צריך. זו לא בושה לפספס או להיות לא ברור וזה לא מעיד על הידע או על יכולות הכתיבה שלכם. גם כותבים מקצועיים ומנוסים יכולים לא לקלוע בדיוק "לכוונת המשורר" וזה בסדר גמור 😊

    ערוך ועצב את הטיוטה למאמר מתאים

    לאחר שהמאמר מוכן מבחינת התוכן שלו, צריך להתאים אותו לאינטרנט.

    הכוונה היא לעריכה יותר טכנית, מבחינת הגהה, סדר, נראות של הדברים ושל התוכן. ריווח של פסקאות ותחביר של משפטים. גם האלגוריתם של גוגל מייחס לכך חשיבות אז חשוב שתשקיעו בזה. תקראו את המאמר שוב ושוב, תוודאו שהמשפטים הגיוניים, שאין שגיאות כתיב או הגהה ועוד.

    אם יש משפטים ארוכים מדי שצריך לקצר, עשו זאת.

    זה גם הזמן להדגיש משפטים חשובים, לעשות קווים תחתונים, לסדר כותרות בצורה ברורה ונראית לעין ועוד.

    גם כאן, השימוש בGoogle Docs הוא מועיל משום שהוא כבר מציע תיקוני איות ותחביר בתוך המסמך (בעיקר באנגלית אמנם, אבל גם בעברית זה עובד די טוב).

    הגדר את רכיבי ה-SEO שלך ופרסם את הפוסט שלך

    כאן זה המקום לעשות קידום אתרים on page. מדובר בעצם בקידום אתרים שמבוצע בתוך האתר ולא מחוצה לו, במטרה להעלות את הדירוג של האתר בעיני גוגל, ולא במישור התוכן בהכרח.

    ישנם מרכיבים רבים המשפיעים על קידום האתר on page שאותם תוכלו לשפר באמצעות:

    • לוודא את תקינות הקישורים הפנימיים (אותם תוסיפו בשלב הבא).
    • עדכון תיאורי המטא במאמר.
    • אופטימיזציה באתר.
    • שיפור מהירות טעינת האתר.
    • וידוא תקני אבטחת אתרים ברמה גבוהה.
    • אופטימיזציה של כתובת האתר (הURL).
    • דיוק ועדכון התמונות שמופיעות במאמר (alt).

    כמובן שאלו לא כל הרכיבים ומדובר רק בדוגמאות. זו באמת תורה שלמה נפרדת שעליה נרחיב יותר, במאמר אחר. 😊

    קישורים חיצוניים

    אחרי שהעליתם את המאמר לאתר, חשוב לקשר אליו מאתרים נוספים.

    קודם כל, האלגוריתם של גוגל מדרג את המאמר ואת האתר שלכם גבוה יותר ככל שישנם יותר קישורים, משום שגוגל מודד כמות קישורים כמדד לאמינות.

    בנוסף, התשובה הפשוטה היא, שככל שיותר אתרים ומקורות יפנו לאתר שלכם, כמות הגולשים באתר תגדל.

    כמובן שמדובר במשימה לא פשוטה, אך היא משתנה בהתאם לכמות האתרים שיש לכם, כמה עמודים וכמה מאמרים יש שם ועוד.

    תוכלו להוסיף קישורים אצלכם באתר בתמורה לקישורים באתר אחר אליכם, תוכלו לפנות לאתרים נוספים בשיטות שונות ועוד.

    אין ספק, שהדרך הפשוטה והקלה ביותר היא לקשר מעמודים אחרים באתרים שלכם או באותו אתר לתוך אותו מאמר חדש כדי להגדיל את כמות הגולשים המגיעים אליו, אך בהתחלה לא תמיד ניתן לעשות זאת.

    מחשבות אחרונות

    הרעיון כמובן הוא להגדיל את כמות הגולשים שבסופו של דבר מומרים ללקוחות- כלומר לכסף.

    אפשר לעשות זאת בשתי דרכים עיקריות. האחת שיפור יחס ההמרה שלכם – תוכן איכותי יותר ו"לטרגט" ללקוחות יותר ספציפיים (כמו לדוגמא לקדם ביטויים שכבר מגלמים בתוכם את העובדה שהלקוח מעוניין לקנות.

    למשל "מה הספה הכי נוחה?" זה חיפוש של מי שכבר החליט שהוא רוצה לקנות ספה).

    השנייה היא לדאוג שבהינתן אותם ביטויים ספציפיים ובהינתן אותו יחס המרה, אתם תהיו כמו שיותר גבוה, כדי שיחס ההמרה שלכם (שבשאיפה יהיה גבוה) יחול על כמה שיותר גולשים.

    כתיבת מאמרים לקידום אתרים היא חלק בלתי נפרד משתי הדרכים מכמה סיבות:

    • איכות התוכן שלכם משתפרת.
    • הדירוג שלכם בעיני גוגל – עולה.
    • אתם מכוונים לקהל באופן יותר מדויק על ידי ביצוע מחקרי מילים בצורה נכונה.
    • כמות הגולשים תגדל כתוצאה מקידום במיקום בגוגל.

    ובסופו של דבר- תראו יותר לקוחות, משום שיש יותר גולשים ויותר גולשים שהופכים ללקוחות!

    כתיבת תוכן בשיטה שלי

    כתיבת תוכן עם הצוות של Seolinks כוללת את כל הפרמטרים והשירותים שפורטו כאן במאמר. כאן חשוב לי להדגיש שכל התוכן נכתב שיתוף עם הלקוח, ועל ידי כותבי תוכן איכותיים שמכירים את התחום שבו עוסק המאמר.

    כתיבה איתנו תבטיח לכם, תוכן מושקע איכותי ומדורג.

    רוצה לכתוב תוכן לאתר שלך בשיטה שלי? השאר פרטים

      • מינימום 2 תווים
      • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

      בהצלחה, ונתראה בעדכון הבא(:

      אודות הכותב
      אייל רחמים
      אייל רחמים

      בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

      קידום אתרים בגוגל למעלה

      רוצים יותר כניסות לאתר?

      מדריך ללימודי קידום אתרים
      רוצים שאבדוק לכם את האתר?