Συμμετοχή της RDC Informatics στις εργασίες του 18M Meeting του ερευνητικού προγράμματος BIOMAC

04/08/2022Συμμετοχή της RDC Informatics στις εργασίες του 18M Meeting του ερευνητικού προγράμματος BIOMAC
news image


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18M Meeting, του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος BIOMAC, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Ιουλίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάχυσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).


rdc collab biomac 1 rdc collab biomac 2


Στα πλαίσια της διοργάνωσης, οι συντελεστές της κοινοπραξίας του έργου παρουσίασαν την εξέλιξη των επί μέρους εργασιών και ενημερώθηκαν αναλυτικά, για την πρόοδο του προγράμματος τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.


rdc collab biomac gallery 1 rdc collab biomac gallery 2 rdc collab biomac gallery 3 rdc collab biomac gallery 4 rdc collab biomac gallery 5 rdc collab biomac gallery 6 rdc collab biomac gallery 8 rdc collab biomac gallery 7 rdc collab biomac gallery 9


Η RDC Informatics, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά και να ενημερώσει με την σειρά της, σχετικά με τις εργασίες που υλοποιήθηκαν στα πακέτα εργασίας που συμμετέχει με ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας συνεργασίας των εταίρων του έργου (Partners’ Collaboration Portal), την πλατφόρμα διαχείρισης των ερευνητικών δεδομένων του έργου (Open Innovation Environment), καθώς και στις ενέργειες ψηφιακής επικοινωνίας και διάδοσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου συνολικά.


Το 18M Meeting πραγματοποιήθηκε για 1η φορά δια ζώσης, από την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, με δυνατότητα παράλληλης online συμμετοχής εξ αποστάσεως και διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το συντονιστικό φορέα του Έργου (project coordinator).


Σχετικά με το BIOMAC

Το έργο BIOMAC εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή τον Νοέμβριο του 2020 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του προγράμματος HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα των νέων υλικών (Materials of Tomorrow). Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει σύγχρονη έρευνα για την παραγωγή νέων υλικών (πολυμερή) που βασίζονται στην επεξεργασία βιομάζας και εμπλουτίζονται με υλικά νανοτεχνολογίας, μέσω ειδικών επεξεργασιών.


Σχετικά με την RDC Informatics

Η RDC Informatics αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οργανισμό παροχής λύσεων και προϊόντων Πληροφορικής που σχεδιάζει, αναπτύσσει και προσφέρει λύσεις τεχνολογίας σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών χώρων & οργανισμών. Επενδύοντας στρατηγικά σε στην έρευνα και ανάπτυξη, συμμετέχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, αναπτύσσοντας καινοτόμες εφαρμογές λογισμικού και παρέχοντας καθετοποιημένες υπηρεσίες ψηφιακής επικοινωνίας και διάχυσης ερευνητικών αποτελεσμάτων.